Vasin: Andrej Vučić bio u svim opštinama u kojima SNS otima vlast

SNS nastavlja sa nasilnim preotimanjem vlasti u vojvođanskim opštinama, na redu Inđija i Žabalj?

29. jan 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u Opštini Irig i prozvao funkcionera te stranke Andreja Vučića da se pojavljuje u svim onim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast.

Vasin je na konferenciji za novinare pozvao Andreja Vučića, kada već boravi u svim lokalnim samoupravama u kojima SNS pokušava da preotme vlast, da se ponaša “konstruktivno” i da doprinosi smirivanju situacije.

“Ne optužujem ga, ali je činjenica da je bio u svim tim lokalnim samoupravama u vreme kada se SNS pripremao da preuzme vlast u njima, uključujući i Irig”, kazao je Vasin.

Prema njegovim rečima, SNS je u Irigu preuzeo vlast uprkos činjenici da do pre dve nedelje ta stranka tamo nije imala niti jednog odbornika, a sada ih ima devet.

Vasin je rekao da je SNS ucenjivao odbornike i pretio im, o čemu svedoči i današnja izjava odbornika Jedinstvene Srbije iz Iriga Miroslava Ivanovića, koji je medijima rekao da su mu ljudi iz SNS-a na čelu sa funkcionerom “naprednjaka” Damirom Zobenicom nudili da ostane na funkciji predsednika Skupštine opštine pod uslovom da pređe u SNS.

Vasin je naveo da je novoizabrani predsednik opštine Irig do juče bio zamenik predsednika opštine Irig kao kadar DS-a i kao predsednik Opštinskog odbora DS za Irig, a da je od juče postao gradonačelnik Iriga i šef lokalnog odbora SNS-a.

“Pitam vas da li je moguće da Kazimirović za tako kratko vreme od demokrate postane naprednjak, ili je u pitanju ipak nešto drugo?”, rekao je Vasin.

Dodao je da se vrši nasilje nad odbornicima DS u mnogim vojvođanskim lokalnim samoupravama a javnost o tome ćuti i podsetio da je u poslednjih mesec i po dana SNS “nasilno” preuzeo vlast u opštinama Žitište, Beočin, Titel i Irig, uz brojne incidente i fizičke napade na odbornike DS.

Vasin je rekao da iz SNS-a sada najavljuju da će na isti način kao u navedenim opštinama osvojiti i vlast u Inđiji i u Žablju.

Smenjeni predsednik opštine Irig Vladimir Petrović rekao je da je njegova smena nelegalna, kao i cela jučerašnja sednica Skupštine opštine Irig i dodao da je DS uložio žalbu Upravnom sudu i da je siguran da će ona biti usvojena.

On je naveo da je tokom zasedanja zgradu opštine “obezbeđivalo” dvadesetak krupnih mladića, koji su kazali da su iz Beograda, ali istovremeno niko nije znao ko su oni i ko ih je tamo doveo.

Miroslav Vasin je uputio apel ostalim političkim strankama, nevladinim organizacijama i celokupnoj javnosti da reaguju na “nasilje” koje sprovodi SNS u opštinama širom Srbije i dodao da će žrtve nasilja postati i svi oni koji danas ćute jer misle da se nasilje odvija samo nad Demokratskom strankom.

On je rekao da nije razočaran činjenicom da su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) sada zajedno u vlasti sa SNS-om u Irigu, pošto lokalni odbori stranaka imaju autonomiju da odlučuju s kim će ići u koaliciju.

Vasin je rekao da su čelnici LSV bili “veoma korektni” i da su zajedno sa čelnicima DS-a pokušali da poprave odnose između lokalnih odbora dve stranke u Irigu, koji su loši već dve godine, ali da u tome nisu uspeli.

Prema njegovim rečima, cilj DS-a je da ima dobru saradnju sa LSV, kako bi se pred lokalne izbore 2016. godine LSV i DS nalazili u prijateljskim odnosima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga