Varga: Za priču o vizama krivi domaći političari

EU je pričom o uvođenju viza poslala jasnu poruku domaćim političarima da paze šta pričaju

18. okt 2012

Zamenik predsednika Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Laslo Varga ocenio je da, i pored toga što bi neki želeli da predstave kao da vodeće članice EU vraćanje viznog režima pominju jedino zbog azilanata koji stižu iz Srbije, za to su najviše krivi domaći političari.

Varga je za današnji novosadsi Mađar so (Magyar Szo) rekao da je pominjanje viza od stane EU usledilo zbog diplomatski “nespretnih i nepovoljnih” izjava aktuelnih srpskih političara na vlasti, koje su toliko narušile odnose sa najuticajnijim državama Unije, da one to više nisu mogle ćutke podnositi.

“Sigurno ima perioda kada raste broj ilegalnih azilanata ali je, istovremeno, nemoguće ne primetiti da inicijativa članica EU ima veze sa političkim izjavama određenih pripadnika srpskog državnog rukovodstva”, rekao je Varga, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara.

Prema njegovim rečima, tačno je da je porastao broj lažnih azilanata iz Srbije u pojedinim zemljama Evropske unije.

“Politički razlozi međutim prilično osnažuju inicijativu, kako bi Srbija razumela: izjave koje su se čule u poslednje vreme ne mogu biti nastavljene”, kazao je Varga.

Precizirao je da misli na izjavu premijera Ivice Dačića, o tome da gubitničke zemlje iz Drugog svetskog rata sada ne puštaju Srbiju u EU, koja je iz tog rata izašla na pobedničkoj strani, zatim na izjavu predsednika Tomislava Nikolića da Srbija ne žuri u EU, kao i na donošenje Zakona o Narodnoj banci.

(Magyar Szo)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga