Vanredne mere od poplava na Dunavu od 11. juna

Vodostaj Dunava kod Bezdana 11. juna dostići će 715 centimetara

08. juna 2010

Vanredne mere odbrane od poplava na Dunavu biće verovatno uvedene 11. juna, kada će, prema prognozama, vodostaj te reke kod Bezdana dostići kotu od 715 centimetara, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Vanredne mere odbrane od poplava uvode se pri vodostaju Dunava većem od 700 centimetara. Vodostaj Dunava kod Bezdana danas je 638 i u odnosu na juče porastao je za 39 centimetara, piše u saopštenju.

Navodi se da Vode Vojvodine u saradnji sa vodoprivrednim preduzećima na terenu preduzimaju sve preventivne mere kako branjeno područje ne bi bilo ugroženo. Objašnjava se da mere vanredne odbrane od poplava podrazumevaju danonoćni obilazak odbrambenih linija i saniranje uočenih negativnih pojava.

Pored sprovođenja odbrane od spoljnih voda, zbog izuzetno velikih količina padavina na području Vojvodine i dalje se sprovodi se i odbrana od unutrašnjih voda, navodi se u saopštenju. Dodaje se da crpne stanice i mobilne pumpe velikog kapaciteta na najugroženijim lokacijama i dalje danonoćno rade, ali je primetno da se voda povlači.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga