Vanić: Plasman novosadskog Proletera u Superligu je istorijski uspeh

Fudbalski klub Proleter iz Novog Sada, dva kola pred kraj sezone, obezbedio je plasman u Superligu Srbije, a trener tog…

22. maj 2018

Fudbalski klub Proleter iz Novog Sada, dva kola pred kraj sezone, obezbedio je plasman u Superligu Srbije, a trener tog kluba Nenad Vanić rekao je da je to istorijski uspeh, jer će Novi Sad posle više od pola veka imati dva tima u najelitnijem domaćem fudbalskom takmičenju.

„Proleter piše istoriju i zadovoljstvo je biti deo toga”, rekao je Vanić za novosadski portal 021.

Dodao je da je u klubu stvorena pozitivna energija i da se “na svakom treningu, sastanku, na svakom koraku” pričalo o Superligi.

“Bilo je dosta odricanja. Živimo u društvu u kojem dosta toga ne funkcioniše kako bi trebalo, nedostaje profesionalizma, nekih stvari koje se podrazumevaju. Ako se ne bavimo problemima i dobrim stvarima, onda će uspeh teško doći. Mi smo se svakog dana bavili detaljima da bismo ostvarili naš cilj. Nismo pustili da se stvari same dešavaju, nego smo ih sami inicirali“, naveo je Vanić.

Do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije ostala su još dva kola, a Vanić je rekao da se pripremaju za ove utakmice kao za svaku ranije, te da je veoma važno da pobede, kako bi u Superligu ušli “trijumfalno”.

„Uvek se traži maksimum, ne sme da bude opuštanja. Mi sada, kao budući superligaš, imamo obavezu da pružamo bolje partije. Bilo kakvo opuštanje moglo bi da dovede do toga da se čuju komentari o tome šta ćemo tek raditi u Superligi, ako ne možemo da pobedimo tim koji se bori za opstanak”, kazao je Nenad Vanić.

Proleter je već gotovo 10 godina stabilan prvoligaš, a uglavnom je bio u sredini tabele.

U drugom delu šampionata, Proleter je u 13 utakmica ostvario 10 pobeda, jedan meč je izgubio, a u dva susreta je igrao nerešeno.

(Autonomija/021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga