Vajs: Za šoviniste nema mesta u Nemačkom narodnom savezu

Nemački narodni savez će se uvek boriti protiv verske, rasne i nacionalne mržnje

26. nov 2012

Rudolf Vajs ponovo je izabran za predsednika Nemačkog narodnog saveza, saopštila je danas ta organizacija Nemaca u Vojvodini.

Vajs je na izbornoj skupštini rekao da za šoviniste nema mesta u Nemačkom narodnom savezu i poručio im da napuste tu organizaciju i „naprave sebi novu, sa šovinističkim stavovima“.

Rudolfa Vajsa su početkom oktobra meseca nepoznate osobe proglasile „Jevrejinom“ i ocenili da on kao takav ne može da bude predsednik udruženja Nemaca.

On je tada rekao agenciji Beta da su u pitanju napadi na njegov privatan život i na njegovu porodicu i dodao da će se Nemački narodni savez uvek boriti protiv verske, rasne i nacionalne mržnje.

Vajs je na izbornoj skupštini rekao da je bilo pokušaja da se Nemački narodni savez „iznutra razbije“ putem anonimnih pisama, pritisaka i poruka u kojima se predsednik i rukovodstvo te organizacije napadaju na šoviništički način.

Pevačka grupa Nemačkog narodnog saveza „Lorelaj“ je u kulturnom delu programa odmah na početku izborne skupštine otpevala tradicionalnu jevrejsku pesmu „Hava Nagila“ na hebrejskom jeziku i tim gestom je pokazala šta članovi misle o antisemitskoj kampanji protiv Rudolfa Vajsa, piše u saopštenju.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga