Vacić pretio i Mariniki Tepić

"Ono što bi Aleksandar Vučić želeo da kaže, a ne sme da kaže, to izgovara njegov lutak, taj Miša Vacić"

10. nov 2019

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić sinoć je u Pančevu uputio nove poreteće poruke, ovoga puta potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić.

„Evo prilike da se i ja nje setim i da joj uzgred poručim: Marinika shvati nećemo stati! Srpska desnica će da pravi odbore i da oslobađa Srbiju“, poručio je Vacić.

Potpuno je jasno da se radi o pretećoj paroli i pretećem pokliču, kaže za N1 Marinika Tepić.

„I to nisam ja definisala tako već tužilaštvo i policija, policijska stanica Stari grad koja je po službenoj dužnosti još pre dve godine otvorila istragu koja je i dalje otvorena“, podseća narodna poslanica.

Ona podseća da Vacićeva poruka ima opasniju konotaciju.

„Ti grafiti su bili direktna posledica ne samo pretnji koje sam dobijala od Vacićeve grupacije, od njegovog britanskog saradnika Džima Dousona, već su se oni na isti način, i Dousonova organizacija, ponašali prema britanskoj parlamentarki Džo Koks koja je ubijena usred bela dana u Velikoj Britaniji. Izbodena je nožem“, istiće Tepić.

Ona smatra da Vacić nije „usamljen“ u svom delovanju.

„Ono što bi Aleksandar Vučić želeo da kaže, a ne sme da kaže, to izgovara njegov lutak, taj Miša Vacić“, tvrdi ona.

I dok poslanica Tepić čeka reakciju tužilaštva, Savez za Srbiju čeka hapšenje Miše Vacića zbog pretnje koje je uputio gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Vacić je u Šapcu od reči do reči rekao: „Da ih gurnemo niz Cer, u srpsku Drinu, i podavimo. E tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima!“

Gligorijević: Srpska desnica lepo sarađuje sa SNS-om

Novinarka nedeljnika „Vreme“ Jovana Gligorijević ocenjuje da Vacić zastrašuje i medije.

„Kada Miša Vacić počne da proziva medije kao izdajničke, to takođe ima funkciju pokušaja zastrašivanja svakoga ko je kritički nastrojen prema – opet kažem – ovoj vlasti, jer ja sam ubeđena da Srpska desnica nije opoziciona stranka već je povezana i lepo sarađuje sa Srpskom naprednom strankom. Ja ću upozoriti sve da mi ovo liči na početak 90-ih, kada smo svi mislili da je Vojislav Šešelj jedan klovn, a onda su se dogodili Hrtkovci“, podseća Gligorijević.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga