VAC razočaran državom Srbijom

VAC je razočaran zato što je iz vrha države dobio poruku da je nepoželjan u Srbiji

10. sep 2010

Član borda direktora medijskog koncerna VAC (WAZ) Peter Lange izjavio je danas da su u toj kompaniji razočarani što su iz vrha države dobili poruku da je nepoželjna u Srbiji.
„Ministar (Mlađan) Dinkić nam je rekao da slobodno možemo da napustimo Srbiju i da se više nikada ne vratimo i mi ćemo njegovu molbu uslišiti. To je jedinstven slučaj ophođenja prema stranom preduzeću zbog čega smo uznemireni i veoma besni“, rekao je Lange na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
On je naveo da VAC ne odlazi iz Srbije zbog novca, jer je taj koncern u Srbiji uložio oko 150 miliona evra i osam godina uredno plaćao poreze i ostale prinadležnosti, već zbog toga što od države nije dobio pomoć u skladu sa zakonom.
„Nama pomoć države nije data i mi smo kao investitori shvatili da nema uslova za uspeh bez podrške. Razgovarali smo sa mnogima o tome, ali niko nije osporio, ili kritikovao Dinkićevu izjavu. Teška srca napuštamo Srbiju, ali je to nužno“, rekao je Lange.
Ističući da je VAC dobio odobrenje za kupovinu udela u kompaniji Novosti i da još čeka saglasnost Antimonopolske komisije, Lange je rekao da je ponašanje tog tela „skandalozno“, jer odugovlači postupak preuzimanja akcija koje su odavno plaćene.
„Koliko znam, ta komisija je državna institucija i bilo je mogućnosti da se kaže neka reč tim povodom, a mi smo sve vreme stajali na brisanom prostoru, bez ičije zaštite“, kazao je Lange.
Koncern VAC u Srbiji ima vlasnički udeo u preduzećima Dnevnik Vojvodina pres, Politika i Večernje novosti. Pre nekoliko meseci koncern je najavio potpuno povlačenje sa srpskog tržišta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga