VAC opet počinje pregovore za prodaju udela u DVP-u

Član uprave Peter Lange keže da na taj način medijski koncern reaguje na "neodgovornu taktiku odugovlačenja" kojom Dnevnik holding već više od tri meseca blokira ponudu VAC-a, odnosno poklon zaposlenima DVP-a

29. mar 2011

Medijska grupacija VAC (WAC) saopštila je danas da opet počinje pregovore sa zainteresovanim za kupovinu njenog udela od 55 odsto u zajedničkom društvu Dnevnik Vojvodina pres (DVP).
Član uprave i predstavnik VAC-a za Srbiju Peter Lange u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo je da VAC na taj način reaguje na „neodgovornu taktiku odugovlačenja“ kojom Dnevnik holding već više od tri meseca blokira ponudu VAC-a, odnosno poklon zaposlenima DVP-a.
On je rekao da je „skandalozno“ što Holding uprkos važećim odlukama Vlade Srbije, kao i Vojvodine „uskraćuje svoj potpis i time rizikuje budućnost zaposlenih u DVP-u“.
Lange je kazao je VAC-u zadovoljan što je dobio podršku Udruženja novinara Srbije, čijih je 200 članova tek nedavno obećalo podršku ponudi, odnosno poklonu grupacije VAC.
„Uprkos tome, zbog konstantne blokade Dnevnik holdinga medijska grupacija VAC ne vidi drugu mogućnost osim da ponovo počne razgovore sa potencijalnim kupcima njenog udela u DVP-u u visini od 55 odsto, a koji su prekinuti u septembru prošle godine“, naveo je VAC.
VAC je jesenas zaposlenima u Dnevniku ponudio da preuzmu njegovih 55 odsto akcija, uz određene uslove.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga