UZUZ: Protest u Kikindi zbog paljenja baklji, Jovane Popović i nasilja nad novinarima

Okupljenii protestovali na biciklima u pokretu

03. maj 2020

Građani Kikinde danas su pre okončanja policijskog časa organizovali protest protiv kršenja osnovnih prava, napada na novinare i „maltretiranja kojem su izloženi kontra protestima“, saopštilo je Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ).

„Danas je svetski dan slobode medija kada se u našem gradu napadaju novinari, u našoj zemlji (novinarki) Ani Lalić se preti i neko joj je isekao gume… Dok su obični građani zatočeni i poštuju sve mere, u našem gradu postoji privilegovana grupa ljudi koji se nalaze iznad zakona. Za njih ne važi ni policijski čas, niti zabrana okupljanja“, ocenjuju u UZUZ-u.

Protest je održan i zbog hapšenja Kikinđanke Jovane Popović, autorke pesme „Bagra“, koja je provela mesec dana u pritvoru, saopštili su organizatori od kojih su neki bili i inicijatori peticije za oslobađanje pritvorenih tokom vanrednog stanja.

„Hapsili su ljude i držali ih preko 28 dana u zatvoru, iako im nije dostavljeno rešenje o obaveznom karantinu. Na tri godine je osuđen čovek koji je morao da ode kod lekara. Sada kada huligani upadaju u tuđe zgrade i pale baklje, policija uznemirenim građanima odgovora da zovu komunalce zbog buke“, saopštio je UZUZ.

Ta organizacija ocenila je da je očigledno da postoji pritisak na tužilaštvo i policiju da ne reaguje na kršenje zakona u kojem učestvuju navijačke i stranačke grupe.

Tridesetak okupljenih protestovalo je na biciklima u pokretu kako bi poštovali mere obaveznog distanciranja, a protest je završen ispred zgrade gde se okupljaju pristalice vlasti koje puštaju sa ozvučenja skandiranja usmerena protiv opozicije.

(Beta foro: Nova.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga