UZUZ podnosi peticiju protiv rijaliti programa

Taži uvođenje obrazovnog programa

26. apr 2020

Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) će ponedeljak, 27.aprila u 13 časova, ispred zgrade Vlade Srbije organizovati perormans prilikom kog će predati 60.000 potpisa za zabranu rijaliti programa za vreme trajanja vanrednog stanja.

Ta organizacija, pored zabrane rijaliti programa, traži da za televizije sa nacionalnom frekvencijom bude obaveza da, u periodu od 8 do 22 časa, emituju „minimum jedan sat naučno-obrazovnog programa, jedan sat kulturno-umetničkog programa, jedan sat dokumentarnog programa, pola sata programa za decu, pola sata programa za maloletnike“.

U saopštenju UZUZ-a se navodi da je tokom vanrednog stanja zabrana okupljanja važila za Skupštinu Srbije, da su građani zbog nepoštovanja mera bili hapšeni, a da je novinarima u jednom trenutku bila uskraćena mogućnost prisustvovanja redovnim konferencijama za štampu.

„Očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo ulazaka učesnika. Peticijom se traži zabrana snimanja rijaliti programa u skladu sa postojećim važećim propisima“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga