Uvodi se kontrola đačkih torbi u školama u Novom Sadu

Biće i više kvartovskih policajaca

24. dec 2014

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama obavezalo je danas direktore škola u Novom Sadu da preduzmu mere, kako bi se omogućila povremena kontrola i pregled učeničkih školskih torbi, kako bi se sprečilo unošenje opasnih predmeta i droge.

Koordinaciono telo je obavezalo direktore škola da pribave i saglasnost roditelja za preglede sadržaja torbi, ali i da ovlaste timove unutar škola koji bi obavljali preglede, rečeno je na sednici tog organa.

Kako je objašnjeno, pojedine škole, nakon dobijene saglasnosti roditelja, već su uvele ovu meru i nakon primene ona pokazuje pozitivne rezulate.

Ovaj predlog podržali su i predsednici Saveta roditelja osnovnih i srednjih škola, a predsednik Aktiva direktora srednjih škola Slavko Matić rekao je da takva mera ima efekta.

“To se ne radi svakodnevno, već iznenada i u saradnji s upravom škole i odeljenskim starešinom. Učenici ponekad donose ono što ne sme da se unosi u školu, a ova mera je način da to sprečimo”, precizirao je Matić.

Na sednici je rečeno da će Policijska uprava Novi Sad, preko kvartovskih policajaca, pojačati kontrole oko školskih objekata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga