Utvrđen predlog rebalansa budžeta APV

Predviđeno povećanje od 1,36 milijarde dinara u odnosu na usvojeni budžet za 2015. godinu

03. jula 2015

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta AP Vojvodine za ovu godinu, kojim se predviđa povećanje od 1,36 milijarde dinara u odnosu na usvojeni budžet za 2015. godinu, te on sada iznosi preko 63 milijardi dinara, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

U saopštenju se navodi da je rebalans budžeta omogućen zbog povećanih prihoda od naplate potraživanja preuzetih od Razvojne banke Vojvodine i povećanih namenskih prihoda.

Kako se objašnjava, novac će, između ostalog, biti uložen u AD „Aleksa Šantić“ iz Alekse Šantića, zatim u nabavku medicinske opreme i u otvaranje novih pogona. Takođe, deo sredstva će biti usmeren u realizaciju programa kupovine seoskih kuća za mlade bračne parove i odbranu od poplava.

U saopštenju Pokrajinske vlade se dodaje da je na današnjoj sednici formirana i delegacija Pokrajinske vlade, koja će tokom naredne nedelje posetiti Kanjižu i Suboticu, kako bi se upoznala sa teškom situacijom sa kojom se ove opštine suočavaju, usled svakodnevnog priliva velikog broja imigranata. Nakon obilaska terena, biće predložene mere pomoći koju će Pokrajinska vlada uputiti ovim opštinama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga