Usvojena medijska strategija vojvođanskih Mađara

Presednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec odbacio optužbe opozicije da SVM guši slobodu medija

23. nov 2011

Nacionalni savet Mađara usvojio je Medijsku strategiju vojvođanskih Mađara za period od 2011. do 2016. godine, a rasprava o tom dokumentu bila je burna, piše današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Za strategiju je glasao 21 član saveta, pet je bilo protiv, a jedan uzdržan. Većinu u tom nacionalnom savetu ima Savez vojvođanskih Mađara (SVM), dok su u opoziciji predstavnici ostalih stranaka vojvođanskih Mađara i Demokratske stranke.

Predstavnici opozicije u Nacionalnom savetu Mađara optužili su SVM da želi da uguši slobodu medija i da ih stavi pod partijsku kontrolu.

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec odbacio je optužbe opozicije i rekao da je najvažnije da je medijska strategija konačno usvojena.

Nacionalni savet Mađara usvojio je juče i Strategiju kulture vojvođanskih Mađara za period od 2011. do 2017. godine.

Savetnica za kulturu u Nacionalnom savetu Ildiko Lovaš kazala je da je osnovno načelo te strategije da kultura vojvođanskih Mađara predstavlja deo jedinstvene mađarske kulture, ali i kulture Srbije.

„Građani mađarske nacionalnosti u Vojvodini imaju na to pravo, a podrška od strane srpske države nije milost, nego zadatak“, poručila je Lovaš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga