Usvojen rebalans vojvođanskog budžeta

Rebalansom je omogućeno plaćanje radova vodoprivrednim preduzećima u Vojvodini

19. juna 2014

Vojvođanski poslanici usvojili su danas rebalans pokrajinskog budžeta radi preusmeravanja novca vodoprivrednim preduzećima koja su učestvovala u odbrani od poplava.

Sem vladajućih DS, LSV i SVM, podršku rebalansu dali su i opozicione Nova demokratska stranka i Srpska radikalna stranka.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da je reč o ograničenom rebalansu budžeta, kojim se ostvaruju uslovi i mogućnost plaćanja radova na odbrani od majskih poplava vodoprivrednim preduzećima u Vojvodini.

On je kazao da je rebalansom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspoređeno 281,8 miliona dinara, od čega je najveći deo namenjen za JVP „Vode Vojvodine“ za povećane troškove nastale u odbrani od poplava, dok je deset miliona dinara namenjeno za sprovođenje aktivnosti utvrđivanja stanja poljoprivrednog zemljišta zahvaćenog poplavama. Uz to, kako je naveo, 100,2 miliona dinara raspoređeno je u budžetsku rezervu.

Predstavnici opozicionih stranaka u pokrajinskom parlamentu – SNS, SPS, DSS nisu podržali rebalans, uz obrazloženje da su materijali za tu tačku dnevnog reda stigli kasno.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić istakao je da je hitno donošenje rebalansa bilo neophodno zbog situacije u kojoj se vodoprivreda našla zbog poplava i zbog potrebe da se ona sačuva ovim izdvajanjem iz budžeta.

(Autonomija/RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga