Usvojen Program razvoja Vojvodine

Za program glasali i poslanici Nove demokratske stranke

04. apr 2014

Skupština Vojvodine većinom glasova poslanika usvojila je danas Program razvoja te pokrajine sa akcionim planom, za period od 2014. do 2020. godine, koji je predložila Vlada Vojvodine.

Za je glasao 71 poslanik vladajuće većine, a dokument je podržalo i petoro poslanika novoformiranog poslaničkog kluba Nove demokratske stranke u Skupštini Vojvodine.

Reč je o dokumentu koji predstavlja osnov za sprovođenje regionalne politike Vojvodine sa četiri prioriteta, i to razvoj ljudskih resursa, infrastrukture i uslova za pristojan život i rad, kao i za održivi privredni rast, te razvoj institucionalne infrastrukture.

Za realizaciju projekata iz Akcionog plana je potrebno oko 170 milijardi dinara, pri čemu je iz budžeta Vojvodine potrebno obezbediti oko 22 milijarde, a ostala sredstva potrebno je obezbediti iz budžeta Evropske unije, Srbije i lokalnih samouprava.

Program razvoja pripremio je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a prvi čovek tog sektretarijata Branislav Bugarski upozorio je tokom rasprave da to nije politički dokument, već način za obezbeđivanje investicija i boljitka za građane u budućnosti.

U Skupštini Vojvodine većinu od 70 poslanika ima koalicija Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga