Usvojen Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta

Rebalans budžeta utvrđen na nivou od 63,9 milijardi dinara; veći za 2,2 odsto u odnosu na budžet koji je donet prošle godine

07. jula 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić istakao je danas da Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta za ovu godinu godinu ima dominantno razvojni karakter, te da je odraz odgovorne politike, koja je omogućila uštede, odnosno da se sredstva koja su obezbeđena usmere u razvoj infrastrukture, privrede i poljoprivrede.

Skupština Vojvodine usvojila je danas većinom glasova taj predlog.

Pajtić je objasnio da je rebalans budžeta za 2015. godinu utvrđen na nivou od 63,9 milijardi dinara i da je veći za 1,36 milijardi dinara, odnosno 2,2 odsto u odnosu na budžet koji je donet u decembru prošle godine.

„Bio bih srećan kada bi se obaveze definisane Ustavom prema pokrajini Vojvodini poštovale, jer bi tada rebalans bio neupordivo veći“, kazao je Pajtić i dodao da republička administracija godišnje duguje Pokrajini oko 40 milijardi dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade je precizirao da su sredstva opredeljena i obezbeđena na osnovu ušteda koje su realizovane kroz naplatu prihoda za odvodnjavanje i kroz naplatu potraživanja od Razvojne banke Vojvodine u stečaju, gde se vidi da ta institucija, toliko ocrnjena, i danas ima bolju naplatu nego većina omercijalnih banaka u zemlji.

„To baca dodatno svetlo na gašenje Razvojne banke Vojvodine i na ono što je učinjeno da bi se, iz političkih razloga, ta institucija ukinula i oduzela građanima Pokrajine“, naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, sredstva obezbeđena rebalansom opredeljena su, između ostalog, u različite razvojne programe u poljoprivredi i zdravstvu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga