Ustavni sud i Republika na Pokrajinu svalili krivicu za neisplaćivanje pomoći deci

Ustavni sud Srbije sada definitivno se uključio u dnevno-politički život i počeo ratovati saopštenjima!?

22. nov 2012

Nakon što je vojvođanski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, zbog skandalozne odluke Ustavnog suda Srbije o osporavanju više od nadležnosti pokrajine, bio prinuđen da ukine socijalna davanja mejdu kojima i novčanu pomoć za prvorođeno dete, za blizance i za treće dete, u javnosti su se poturale spekulacije da je pokrajinska vlada kriva za to. Čak su i pojedini roditelji naseli na ovu priču, pa su pretili i demonstracijama ispred Banovine.

Onda se iznebuha oglasio Ustavni sud kroz saopštenje za javnost, i time još jednom potvrdio da je ajktivni učesnik u dnevno-političkim dešavanjima. Naime, taj „nepristrasni“ sud saopštio je da bez obzira na to što je osporio i ovu nadležnost Vojvodine, to nije razlog da pokrajina ne nastavi isplaćivati navedenu pomoć. Veli Ustavni sud da nema „pravnih smetnji“ da Vojvodina nastavi s tim, ali ne kaže na osnovu kojih novaca.

Svejedno, resorni vojvođanski sekretarijat zatražio je u četvrtak od sudskih ustavobranitelja da i formalno omoguće dalju podršku Pokrajine korisnicima socijalne zaštite. “Na žalost, saopštenja za javnost ne proizvode pravne posledice, već samo zvanične odluke. Da bismo u potpunosti uklonili posledice štetne odluke USS, uputili smo zahtev sudu da se i formalno omogući dalja podrška onima kojima je pomoć najpotrebnija”, piše u saopštenju pokrajinskog sekretarijata.

Odmah po dobijanju zvanične odluke ili zvaničnog stava USS Vlada Vojvodine će nastaviti da sprovodi mere kojima se ponosi i koje je sprovodila sve do Odluke Ustavnog suda 10. jula 2012. godine.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga