Ustav blokira Vojvodinu

Ustav je kočnica i za EU

26. dec 2011

Predstavnici koalicije nevladinih organizacija Građanska Vojvodina kritikovali su večeras Ustav Srbije i ocenili da je on kočnica evropskim integracijama Srbije i ostvarenju autonomije Vojvodine.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je na novogodišnjem koktelu Građanske Vojvodine da referendum o Ustavu Srbije nije prošao u Vojvodini, jer su Vojvođani prepoznali da je on kočnica decentralizaciji države i ostvarenju pune autonomije Vojvodine.

Snežana Ilić iz Centra za razvoj civilnog društva kazala je da je vreme pokazalo da je aktuelni “tropartijski” ustav nije ispunč    io kriterijum legitimiteta i demokratskih standarda.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić rekao je da je u vreme donošenja Ustava Srbije bio veoma sužen medijski prostor za kritičare ustava i ocenio da je medijski prostor danas, pet godina nakon usvajanja tog akta, još suženiji, a medijske slobode na još nižem nivou.

Građansku Vojvodinu čine Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Građanska akcija, Panonija, Otvoreni licej, Zelena mreža Vojvodine i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga