Uspešna pretpremijera „Vera i zavera“ u Novom Sadu

Radio-televizija Vojvodine vraća se na puteve stare slave kada je reč o proizvodnji serijskog i igranog programa

03. mar 2016

Pretpremijerna projekcija serije „Vere i zavere“ urađene u produkciji Radio-televizije Vojvodine, održana je u bioskopu Arena sinepleks u Novom Sadu. Projekciji zatvorenog tipa, prisustvovali su glumci koji tumače glavne likove Goran Bogdan i Nina Janković, ekipa koja je radila na realizaciji serije, kulturni i medijski poslenici grada, politički kor…

Seriju će gledaoci RTV-a moći premijerno da prate od 13. marta svake nedelje u 21 čas na RTV1.

Serijom urađenom po istoimenom romanu Aleksandra Tišme, Radio-televizija Vojvodine vraća se na puteve stare slave kada je reč o proizvodnji serijskog i igranog programa.

U središtu zbivanja je jedna ljubavna priča, afera između Inge Lebenshajm (Nina Janković), novosadske Nemice zanosne lepote, koja se 20 godina nakon rata vraća iz Beča u svoj rodni Novi Sad i Sergija Rudića (Goran Bogdan), heroja Drugog svetskog rata, koji se nije snašao u posleratnom životu, i koji se svakog vikenda vraća u Novi Sad bežeći od svog, poslovno i emotivno zaglibljenog života u Beogradu.

Iako su poznanici iz gimnazijskih dana, njih dvoje se nisu videli 20 godina jer je Inge pred kraj rata morala da pobegne iz zemlje, budući da je njen otac bio jedan od vodećih novosadskih nacista.

Povod za njihov ponovni susret pomalo je ciničan: Naime, sticajem raznih međunarodnih pravnih okolnosti, Ingi je sudski vraćen stan u Novom Sadu koji joj je, kao i gotovo svim podunavskim Nemcima, oduzet odlukom AVNOJ-a i novih komunisitičkih vlasti.

Sa stanom je dobila i stanare koje štiti stanarsko pravo i zbog čega sa povraćenom imovinom zapravo ne može ništa.

Zato njen muž predlaže da odu u Novi Sad i da sa stanarima pronađu rešenje…

Goran Bogdan (Sergije Rudić), Nina Janković (Inge Lebenshajm), Nikola Rakočević (Baltazar Šultajs), Bojan Žirović (Eugen Patak), Mira Furlan (Lizaveta Rudić), Dragana Dabović (Magda Stepanov), Ivan Đorđević (Milan Stepanov), Nebojša Dugalić (Albert Šultajs), Draginja Voganjac (Gizela Lebenshajm), Sanja Mikitišin (Boni Šultajs), Valentin Vencel (Jakob Lebenshajm), Saša Torlaković (Dušan Rudić), Mira Banjac (Nadežda Nestorović), Radoje Čupić (Mijušković)…

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga