Uskoro rentiranje biciklova u Novom Sadu

Početkom jula Novosađani će imati priliku da na pet lokacija u gradu iznajme gradski bicikl po simboličnim cenama, a stanice će biti postavljene kod železničke stanice, Srpskog narodnog pozorišta, SPENS-a, u Kampusu i kod kupališta Štrand

29. jun 2011

U Novom Sadu će od početka jula građani moći da po simboličnim cenama iznajmljuju biciklove koji će im biti dostupni na nekoliko lokacija u gradu.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktori Parking servis Ivan Ferko i Gradskog zelenila Nataša Rašeta predstavili su danas javnosti prve gradske bicikle, koji će moći da se koriste u okviru organizovane mreže rentiranja gradskih bicikala “NS bike“.
Početkom jula Novosađani će imati priliku da na pet lokacija u gradu iznajme gradski bicikl, a stanice će biti postavljene kod železničke stanice, Srpskog narodnog pozorišta, SPENS-a, u Kampusu i kod kupališta Štrand.
Građani će moći da iznajme bicikl i da ga po završenoj vožnji vrate na neku od lokacija, po ceni od 20 dinara za sat ili 100 dinara za ceo dan od 8 do 20 sati. Kapacitet svake od stanica biće 14 bicikala.
Kako je najavljeno, sredstva prikupljena na taj način biće usmerena u humanitarne svrhe.
Inicijativa za projekat “NS bike“ pokrenuta je tokom kampanje Grada “Vratimo Novi Sad biciklistima“, čiji je osnovni cilj bio da se vožnjom “najzdravijeg prevoznog sredstva“ utiče na smanjenje saobraćajnih gužvi i očuvanje životne sredine.
Po ugledu na mnoge evropske gradove, Novi Sad će realizacijom akcije postati prvi grad u Srbiji koji ima organizovanu mrežu rentiranja gradskih bicikala.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga