Uskoro počinje pisanje zakona o imovini i prihodima Vojvodine

Radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima Vojvodine formirana je danas, a za predsednika je imenovan zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, saznaje Dnevnik iz izvora u Vladi Srbije. Kostreš je izjavio za Dnevnik da je prvi sastanak „tima za Vojvodinu” zakazan za naredni četvrtak i izrazio očekivanje da će ukratkom roku biti sačinjeni nacrti zakona kojima će se definisati izvori finansiranja i imovina Vojvodine.

15. apr 2011

Radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima Vojvodine formirana je danas, a za predsednika je imenovan zamenik lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, saznaje Dnevnik iz izvora u Vladi Srbije. Prema tom izvoru, Skupština Srbije i Vlada Vojvodine ranije su odredile svoje predstavnike, a danas je to učinila i Vlada Srbije.
U ime republičkog paralamenta u izradi ovih akata učestvovaće poslanici Zoran Kasalović iz Socijalističke partije Srbije i Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Vladu Vojvodine predstavljaće pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić i direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Marko Radosavljević. Predstavnici Vlade Srbije u Radnoj grupi su državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić, savetnik premijera Milorad Bjelopetrović, direktor Republičke direkcije za imovinu Bratislav-Buca Pejković i pomoćnik direktora za zakonodavstvo u Vladi Srbije Dragiša Milić.
Bojan Kostreš je izjavio za Dnevnik da je prvi sastanak „tima za Vojvodinu” zakazan za naredni četvrtak i izrazio očekivanje da će ukratkom roku biti sačinjeni nacrti zakona kojima će se definisati izvori finansiranja i imovina Vojvodine.
„U skladu s dogovorom koji su nedavno postigli premijer Mirko Cvetković i predsednik Lige Nenad Čanak, očekujem da komisija dobije mandat da u roku od 45 do 90 dana pripremi nacrte ovih akata, nakon čega bi ih ubrzo usvojila i Vlada i uputila republičkom parlamentu“, rekao je Kostreš.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga