Uskoro kreće JRT

Trenutno je otvoren natječaj za volonterski rad na Jugoslovenskoj radio-televiziji, a traže se dopisnici iz Sarajeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Podgorice, Skopja, Prištine i Novog Sada

21. jula 2012

Jugoslovenska radio-televizija (JRT) uskoro započinje emitiranje putem interneta, no isto tako funkcionirat će privremeno kao radio da bi kasnije krenula i kao televizija.

„Nadamo se da ste željni dobrog, starog JRT-a!“, stoji u poruci pokretača ove televizije koju su ostavili na službenoj Facebook stranici. Pokretači JRT-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sistema, već skupina mladih entuzijasta koji žele „vratiti barem nešto od propale Jugoslavije“.

Trenutno je otvoren natječaj za volonterski rad na JRT-u, a traže se dopisnici iz Sarajeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Podgorice, Skopja, Prištine i Novog Sada.

Podsjetimo kako je JRT funkcionirao sve do 1990. godine a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV-a centra i to Radiotelevizija Sarajevo (RTVSA), Radiotelevizija Ljubljana (RTLJ), Radiotelevizija Zagreb (RTZ), Radiotelevizija Beograd (RTB), Radiotelevizija Skopje (RTSK), Radiotelevizija Titograd (RTT), te Radiotelevizija Novi Sad (RTNS) i Radiotelevizija Priština (RTP).

(Index.hr)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga