Uskoro konkurs za nove čelnike Radiotelevizije Vojvodine

Upravni odbor Radiodifuzne ustanove Vojvodine – Radiotelevizije Vojvodine (RUV-RTV) odlučio je danas da ra…

25. mar 2009

rtv.jpgUpravni odbor Radiodifuzne ustanove Vojvodine – Radiotelevizije Vojvodine (RUV-RTV) odlučio je danas da raspiše konkurs za nove čelne ljude te medijske kuće.
U saopštenju nije navedeno kada će konkurs biti raspisan, ali se navodi da će biti birani novi direktori i glavni i odgovorni urednici radija i televizije.
Posle konsultacija sa članovima Upravnog odbora o finansijskoj situaciji, odlučeno je i da se raskine ugovor sa dosadašnjom revizorskom kućom i angažuje nova, kao i da kontrolu poslovnih knjiga obave finansijska i poreska inspekcija, piše u saopštenju RTV.
Dodaje se da bi njihov zadatak bio da utvrde ispravnost poslovanja i prikazivanja finansijskih izveštaja za nekoliko godina unazad, „odnosno sve učinjene nepravilnosti“, kako RTV ne bi ponovo bio doveden u situaciju da mu bude blokiran tekući račun, onemogući dalje poslovanje, a sve zbog zatečenih obaveza koje nisu ni prikazane u poslovnim knjigama.
Zaključeno je i da se u narednom periodu što pre pristupi pregovorima s reprezentativnim sindikatima u vezi sa izmenama i dopunama Kolektivnog ugovora, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je jedan od prioriteta i izrada modela ugovora o radu koji bi bio ponuđen svim zaposlenima posle usvajanja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji RUV-RTV.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga