URS neće u opoziciju

Dinkić pristao na uslove

28. jul 2013

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su danas da prihvataju predlog koalicionih partnera da se razdvoji ministarstvo finansija i privrede, kao i da će lider te stranke Mlađan Dinkić nastaviti da vodi finansije, a da će resor privrede preuzeti Srpska napredna stranka.

Kako je saopšteno posle sednice šireg Predsedništva stranke, URS je u okviru rekonstrukcije spreman i na personalne promene svojih ministara i državnih sekretara i ostalih funkcionera.

URS je na današnjoj sednici Predsedništva u Beogradu odlučio da da svoj pun doprinos temeljnoj rekonstrukciji Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

„Prihvatamo podelu odgovornosti u ministarstvu finansija i privrede, i predlog naših koalicionih partnera da se izvrši razdvajanje ova dva resora. Juče sam razgovarao s (Aleksandrom) Vučićem i (Ivicom) Dačićem i dogovorili smo se da nastavim da vodim ministarstvo finansija, a da odgovornost za vođenje resora privrede preuzme neko od kadrova SNS-a. Ko god to da bude, moći će da računa na moju punu podršku“, rekao je Dinkić, a preneo URS.

Lider te stranke je podsetio da je prošle nedelje zasedao Glavni odbor URS-a, na kome su sva tri ministra svoje mandate stavili na raspolaganje stranci.

Dinkić je rekao da će najvažniji cilj vlade u narednom periodu biti povećanje zaposlenosti, što, kako je ocenio, neće biti nimalo lak posao.

„Zato smatramo da je preuzimanje odgovornosti za ostvarivanje tog cilja od strane stranke koja danas ima najveću podršku građana Srbije – prirodno i više nego dobrodošlo“, rekao je Dinkić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga