Urnebesna tragedija

"Naučnici" proslavili 7522. srpsku Novu godinu

14. jan 2013

Jedna od osnovnih odlika fašističke ideologije jeste zloupotreba istorije, posebno drevne „prethrišćanske“ istorije. Fašisti zapravo odbacuju hrišćanstvo i tragaju za dubljim korenima svoje nacije. Naravno, to je besmisleno jer je nacija tvorevina 18. i 19. stoleća.

Nacija, obolela od fašizma, pokušava da pronađe „drevne korene“, kako bi sebi pojednostavljeno objasnila događaje iz nedavne prošlosti i sadašnjosti. Zloupotreba istorije uvek je osnova za prevare i zločine u savremenosti. Maštanje drevne istorije Srba bila bi urnebesna komedija da ne znamo da je procvat te pseudonauke prethodio ratu, masovnim zločinima, genocidu i urbicidu sprovedenim na prostorima bivše Jugoslavije, a da danas služi za opravdanje tih zlodela.

Na fejzbuku već neko vreme postoji grupa koja se zove „Serbona – Društvo za naučno istraživanje najstarije istorije Srba„. Ovo „naučno društvo“ je nedavno čestitalo „serbskom rodu“ srećnu „serbsku 7522. godinu„. Doduše, u komentarima je jasno da „naučnici“ okupljeni na ovom sajtu ne dele isto mišljenje kada ova „nova godina“ pada i koja je po redu. Ova grupa ima 6.485 „lajkova“ – i to je već armija ljudi sa ozbiljnim problemima u percepciji stvarnosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga