Urgentna tribina Građanske Vojvodine

...u nedelju, 19. oktobra, u 12 časova u Medija centru Vojvodine

18. okt 2014

Koalicija nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“ najavila je da će se sutra održati urgentna tribina povodom nacionalističkog divljanja i nasilja nad pripadnicima nacionalnih manjina u Vojvodini.

Tribina pod nazivom „Građanska solidarnost – građanski otpor“, održaće se u nedelju, 19. oktobra, u 12 časova u Medija centru Vojvodine u ulici Zmaj Jovina 3/1.

O jezivim događajima kojima smo svedoci govoriće novinski pisac Teofil Pančić, filozof Dragan Prole, kulturološkinja Aleksandra Đurić-Bosnić, direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić.

„Građanska Vojvodina“ vas moli da budete sa nama, sami znate da je važno da zajedno uputimo reči podrške ugroženim Vojvođanima, te da se dogovorimo oko daljih akcija, navodi se u najavi tribine.

U prethodna dva dana huligani su demolirali osam pekara u nekoliko gradova Vojvodine, čiji su vlasnici Albanci. Nekoliko njih je kamenovano i zapaljeno, dok je na jednu bačena bomba.

Građansku Vojvodinu čine nevladine organizacije Centar za regionalizam iz Novog Sada, Građanska akcija iz Pančeva, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zelena mreža Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva iz Zrenjanina, Građanski fond Panonija iz Novog Sada, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju iz Novog Sada i Vojvođanski građanski centar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga