Upućene pretnje predsedniku NDNV Nedimu Sejdinoviću

Medijska udruženja će tražiti prijem kod tužioca za visokotehnološki kriminal

12. sep 2016

Predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) upućene su pretnje preko društvene mreže Fejsbuk u kojima mu se, između ostalog, poručuje da „Beži dok mu je vreme“.

Sejdinović je na okruglom stolu u Somboru u petak izjavio da je Srbija u devedesetim godinama bila ono što je Islamska država danas, a da je stranka koja je danas na vlasti u Srbiji „mešavina krvi i biznisa, krvi i korupcije“.

U komentarima na taj tekst Sejdinoviću su upućene pretnje u kojima se on naziva pogrdnim imenima, plaćenikom i u kojima mu se poručuje da beži iz Srbije.

Sejdinović je najavio da će medijska udruženja, povodom mnogih slučajeva, pa i ovog, tražiti prijem kod tužioca za visokotehnološki kriminal.

„Izgleda da je u Srbiji zabranjeno iznositi mišljenje i koristiti stilske figure. U Severnoj Koreji je zabranjen sarkazam, u Srbiji stilske figure“, kazao je Sejdinović.

On je objasnio i da je rekao nesto što je notorno i što ne treba posebno dokazivati: da je Srbija devedesetih, u tadašnjim političkim okolnostima, ne bez razloga, imala imidž koji sada ima Islamska država.

Predsednik NDNV je dodao i da ne ne očekuje previše od nadležnih organa, jer su upravo predstavnici vlasti ti koji započinju i sprovode kampanje protiv svojih neistomišljenika i stvaraju takvu atmosferu u društvu da je zabranjeno misliti i iznositi mišljenje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga