- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Upravnik SNP: Zakon o javnim nabavkama apsurdan

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu Aleksandar Milosavljević izjavio je danas da će zbog svesnog kršenja Zakona o javnim nabavkama „vrlo rado otići u zatvor“.

Milosavljević je rekao da SNP zbog nabavki vrednosti od 5.000 do 13.000 dinara svakog dana mora da krši Zakon o javnim nabavkama, jer, u protivnom, ne bi bilo moguće da svake večeri organizuje predstave. „Ja ću zbog tog zakona rado da idem u zatvor, jer tvrdim da takvog propisa nema nigde“, rekao je Milosavljević novinarima u Novom Sadu.

Milosavljević je zapitao kako će predstojeće Sterijino pozorje uspeti da organizuje predstave u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. „Zakon je do te mere apsurdan, da će pozorišta u Srbiji uskoro morati da zatvore vrata jer neće moći da izvode predstave“, rekao je Milosavljević.

Vojvođanski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je da se autorska dela ne mogu tretirati kao javna nabavka i da se to nekako mora izuzeti iz zakona. „Zakon o javnim nabavkama bi na ovaj način mogao dovesti u pitanje funkcionisanje ustanova kulture u Srbiji“, rekao je Grujić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!