Upravnik SNP-a oštro kritikovao sindikalistu

Milosavljević optužio Nenadovića za laži i za teški nerad, dovodeći u pitanje i njegove kvalifikacije da bude zaposlen u Baletu SNP-a

28. avg 2012

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada Aleksandar Milosavljević oštro je danas kritikovao predsednika sindikata „Nezavisnost“ u tom pozorištu Momčila Nenadovića i optužio ga za laži, narušavanje ugleda ovog pozorišta i za nerad.

Milosavljević je u saopštenju za javnost demantovao Nenadovićeve navode da SNP troši veliki novac za honorare gostujućim autorima i naveo da se u tom pozorištu vodilo računa „o svakom potrošenom dinaru“.

Upravnik SNP-a je podsetio da je Vlada Vojvodine, koja je osnivač pozorišta, finansirala temeljnu rekonstrukciju zgrade tog teatra, prvi put posle 30 godina.

On je kao „notornu laž“ okarakterisao Nenadovićeve tvrdnje da se jedan foaje adaptira o trošku SNP-a i dodao da su sredstva za to obezbeđena iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

„SNP je u poslednje tri godine, sem restorana ‘Sterija’ koji je predmet sudskog spora, vratio sve do tada otuđene prostore koji su izdavani u zakup, a za koje inače godinama nije plaćana zakupnina, što je pozorištu uskratilo dobit veću od deset miliona dinara“, piše u saopštenju.

Odbacio je i Nenadovićeve kritike na račun imenovanja glumca Borisa Isakovića za direktora Drame SNP-a i rekao da je Isaković već obavljao tu funkciju, a u prilog mu, pored bogate glumačke karijere, ide i činjenica da je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Milosavljević je upitao kako je moguće da je Nenadović na čelu sindikalne organizacije još od 2001. godine, kada je mandat predsednika sindikata četiri godine.

Optužio ga je da „već godinama“ ne radi ništa u SNP-u, sem što pokreće medijsku hajku kad god ga neko pita na osnovu čega prima platu u pozorištu.

Milosavljević je za Nenadovića još rekao da je član ansambla na najniže rangiranoj poziciji u Baletu SNP-a, iako ni za to nema potrebne kvalifikacije, s obzirom da ima samo nižu baletsku i srednju elektrotehničku školu, dok je za to radno mesto potrebna srednja baletska škola.

„Ni njegova tvrdnja da smenu upravnika SNP-a traže četiri sindikata nije tačna. U stalnom sam kontaktu s funkcionerima reprezentativnog sindikata u SNP-u, a oni su insistirali da Nenadović ne bude uključen u pregovore. Zašto – pitajte njih, ja sve dogovore poštujem“, istakao je Milosavljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga