Upravni odbor AKV održao prvu sednicu sa novim rukovodstvom

Sledi revizija finansijskog poslovanja prethodnog rukovodstva

05. jul 2017

Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine (AKV) održao je prvu sednicu sa novim rukovodstvom, na kojoj je odlučeno da se sprovede nezavisna revizija, kako bi se otklonile sve nedoumice u pogledu finansijskog poslovanja prethodnog rukovodstva AKV-a, saopšteno je danas iz te komore.

Nakon što ovlašćena revizorska kuća sprovede nezavisnu reviziju, biće donet finansijski plan za naredni period, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao novoizabrani predsednik AKV Vladimir Beljanski.

Delegati Skupštine AKV-a izabrali su u petak Beljanskog za novog predsednika te komore.

Ta sednica je održana u Medija centru Vojvodine, umesto u prostorijama AKV-a, koje je prethodno rukovodstvo zaključalo, zaposlenima dalo slobodan dan i angažovalo privatno obezbeđenje koje je boravilo u prostorijama.

Novo rukovodstvo AKV-a je u subotu, u prisustvu policije, ušlo u prostorije, a donedavni predsednik te komore Srđan Sikimić najavio je da će zbog toga podneti krivične prijave, dok je odluke Skupštine AKV-a nazvao nelegitimnim i protivzakonitim.

Upravni odbor AKV-a je danas saopštio da se u daljem radu neće više baviti pitanjima koja su bila aktuelna do održavanja izbora u toj komori, “imajući u vidu da su izbori uspešno sprovedeni”.

Upravni odbor danas je odlučio da formira radnu grupu za praćenje aktuelne situacije u zakonodavstvu “jer je to od vitalnog značaja za društvo”.

Odlučeno je i da se formira radna grupa za razmatranje i izmenu Pravila ogranaka u sastavu AKV-a, a ogranci su obavezani da dostave izveštaje do 01. septembra.

Odlučeno je i da se Ogranku AKV-a u Novom Sadu dodele prostorije na privremeno korišćenje budući da je to jedini Ogranak u sastavu AKV-a koji do sada nije imao svoje prostorije.

Doneta je odluka o upisu 35 advokatskih pripravnika u imenik advokatskih pripravnika i odluka o upisu 21 advokata u imenik advokata, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga