„Upodobljena“ i Ruma

"Naprednjaci" preuzeli i Rumu od demokrata

26. nov 2013

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Ruma za novog predsednika Skupštine opštine izabran je Aleksandar Martinović (SNS), nakon što je dosadašnji predsednik Nenad Borović podneo ostavku.

Ukupno 30 odbornika je glasalo za postavljanje Martinovića za novog predsednika SO Ruma, dva listića su bila nevažeća, a devet odbornika je bilo protiv.

Dosadašnji predsednik Skupštine opštine Ruma Nenad Borojev rekao je agenciji Beta da je ostavku podneo jer smatra da više nema političke većine koja bi ga podržavala.

“Funkcija predsednika Skupštine opštine je politička funkcija, a s obzirom da se politička većina u Rumi promenila, mislim da je najbolje i najsvrsishodnije bilo da podnesem ostavku”, kazao je Borović.

On je dodao da je po završetku današnje sednice rečeno da novi predsednik planira da za nekoliko dana sazove novu sednicu na kojoj je planirano da na dnevnom redu bude smena predsednika opštine Gorana Vukovića i njegovog zamenika Dragana Kardaša.

“Da li će biti smenjen i zamenik predsednika opštine (Dragan Kardaš iz Socijalističke partije Srbije), to je diskutabilno pošto SPS daje podršku novoj većini. Ono što znam je da će predsednik opštine Goran Vuković iz Demokratske stranke sigurno biti razrešen”, kazao je Borović.

Na sednici je smenjen i sekretar SO Branislav Vidaković i na njegovo mesto izabrana Sandra Popović, sa 28 glasova “za” i jednim glasom “protiv”.

Novu većinu u Rumi u čini ukupno 25 odbornika SNS, SPS, PUPS i odborniccka grupa Gradjanska inicijativa Ruma.

Prethodnu većinu činili su DS, SPS-PUPS i DSS, a odbornička grupa Srpske radikalne stranke je razdvojena – tri odbornika su ostala u SRS, jedan je prešao u DS, a tri, među kojima je i Aleksandar Martinović, u SNS.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga