Univerziteti iz Novog Sada i Zagreba potpisuju Sporazum o saradnji

Sporazumom će biti omogućeno intenziviranje saradnje dva univerziteta u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u okviru doktorskih studija, naučno-istraživačkog rada i realizacije prioriteta Dunavske strategije Evropske unije

11. maj 2011

Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Zagrebu potpisaće bilateralni sporazum o saradnji, u okviru manifestacije “Dani Sveučilišta u Zagrebu na Univerzitetu u Novom Sadu”, koja će biti održana sutra i prekosutra u  glavnom gradu Vojvodine.
Sporazumom će biti omogućeno intenziviranje saradnje dva univerziteta u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u okviru doktorskih studija, naučno-istraživačkog rada i realizacije prioriteta Dunavske strategije Evropske unije, saopštio je Novosadski univerzitet.
Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Zagrebu potpisnici su i Multilateranog sporazuma o saradnji na nivou doktorskih studija iz 2010. godine, kojim se u regionu Zapadnog Balkana resursi svih univerziteta-potpisnika, stavljeni na raspolaganje potencijalnim kandidatima za istraživački rad na doktorskim studijama.
Manifestacija će obuhvatiti niz naučnih, kulturno-umetničkih i sportskih sadržaja, te će, pored zajedničkog sastanka rukovodstava dva univerziteta, biti održana naučna i stručna predavanja iz oblasti održivog razvoja i obnovljivih izvora energije, kao i iz oblasti biomedicinskih istraživanja.
Program obuhvata i učešće univerzitetskih ekipa na međunarodnoj univerzitetskoj veslačkoj regati i koncert ansambla udaraljki „Bing-bang“ Muzičke akademije u Zagrebu.
Zagrebačku delegaciju predvodiće rektor univerziteta Aleksa Bjeliš, a novosadsku rektor Miroslav Vesković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga