Uniqa kamion zdravlja u gradovima Srbije

Građani će biti u prilici da testiranjem zdravlja u specijalizovanom kamionu utvrde trenutnu fizičku spremnost, nakon kojih će im stručnjaci predočiti polazne osnove za dalje vežbe i režim ishrane

30. avg 2011

Unika osiguranje (Uniqa) organizovaće u četiri grada u Srbiji Karavan zdravlja, tokom kojeg će građani biti u prilici da testiranjem zdravlja utvrde trenutnu fizičku spremnost, najavili su danas predstavnici Unike.

Marketing direktorka Unika osiguranja Sanja Marić rekla je na konferenciji za novinare u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu da će zainteresovani građani u specijalnom kamionu proći seriju testova, nakon kojih će im lekari, fitnes instruktori i nutricionisti utvrditi trenutnu fizičku spremnost i predočiti polazne osnove za dalje vežbe i režim ishrane.

Karavan zdravlja biće organizovan od 3. do 8. septembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici, a građani besplatno testiranje u Kamionu zdravlja mogu zakazati putem telefona 011/20-24-100. Kapacitet kamiona je 60 ljudi dnevno, a Novosađani će imati priliku da testiraju svoje zdravlje 7. septemrba.

Promoter akcije dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Filgud (Feelgood) rekao je da građene treba stalno edukovati o očuvanju zdravlja i unapređenju fizičke aktivnosti, jer zdrav način života može zameniti mnoge lekove.

“Bolest nikada ne nastaje ođednom, već ako svakog dana radimo nešto loše po zdravlje. Ukoliko loše navike zamenimo dobrim, sprečićemo pojavu hroničnih bolesti, šlog i infarkt, po kojima trenutno prednjačimo u Evropi”, rekao je Plećević.

Sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Miloš Bunić rekao je da će instruktori tog saveza građanima četiri grada u Srbiji ponuditi korisne savete o značaju redovnog vežbanja i na specijalizovanim binama predstaviti neke od grupnih programa rekreacije.

Bunić je najavio da će posebni programi biti organizovani i za decu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga