UNICEF u Srbiji prikupio 1,05 miliona dolara za podršku zdravstvenom sistemu

"Ovakva mobilizacija sredstava je od ključnog značaja i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo"

28. apr 2020

Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavio je danas da je u Srbiji, od početka krize izazvane pandemijom korona virusa, prikupio 1,056 miliona dolara za podršku zdravstvenom sistemu u zemlji.

Poslovna zajednica u Srbiji pokazala je visok nivo solidarnosti i uprkos smanjenju poslovnih prihoda usled usporavanja privrede, brzo je reagovala na apel koji je UNICEF uputio kompanijama i pojedincima da doniraju“, navedeno je u saopštenju i istaknuto da je od početka krize do sada prikupljeno ukupno 1.056.000 dolara za nabavku respiratora i medicinske i zdravstvene opreme.

„Veoma cenimo doprinos privatnog sektora ubrzanom ostvarivanju rezultata za decu. Ovakva mobilizacija sredstava je od ključnog značaja i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo“, kazala je direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis.

Po njenim rečima, privatni sektor u Srbiji jedan je od onih koji su najbrže reagovali na globalni apel UNICEF-a, zajedno sa Kinom, Danskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadom.

„Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji“, rekla je De Dominićis.

Kompanija „Schneider Electric“ i njen globalni razvojni centar u Novom Sadu među prvima su ponudili da doniraju sredstva UNICEF-u za nabavku opreme koja je najneophodnija zdravstvenom sistemu, navedeno je u saopštenju.

Ukupna donacija ““Schneider Electric“, uključujući i lične donacije zaposlenih u ovoj kompaniji, iznosi 107.300 dolara.

„Schnider Electric“ je članica Inicijative Digitalna Srbija koja je udruženo reagovala i podžala napore UNICEF-a u Srbiji u odgovoru na korona virus.

Inicijativa Digitalna Srbija je animirala svoje članice iz IT zajednice da se odazove apelu UNICEF-a, a odmah su odazvali Nordeus i kompanije Symphony, Exlrt, Execom, Prozone, Vega IT, Orion Telekom, Tajfun Hil, Catena Media, Endava, Continental Automotive, Telenor, Telegroup, Kursevi Online i Quantox Technology kroz direktne donacije organizaciji UNICEF-u u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

U kompanijama Nordeus, Symphony i Nutanix donirali su i njihovi zaposleni, a menadžment ovih kompanija pozvao je i svoje poslovne partnere da se priključe apelu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga