Unesko produžio saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu

Katedra za studije preduzetništva usmerena je ka studentskom preduzetništvu i povezivanj univerziteta i privrede

29. sep 2015

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) potpisala je novi četvorogodišnji ugovor sa Univerzitetom u Novom Sadu – UNESCO katedrom za studije preduzetništva. Imajući u vidu pozitivne rezultate koje je Katedra u Novom Sadu postigla u prethodnom periodu, ova svetska organizacija odlučila je da nastavi saradnju sa Novosadskim univerzitetom do februara 2019. godine.

„U svetlu dobrih rezultata izveštaja o sprovedenim aktivnostima Katedre za studije preduzetništva Univerziteta u Novom Sadu, UNESCO je saglasan da obnovi ugovor. Pozivamo Katedru da ojača i proširi strateška partnerstva s ciljem pospešivanja razmene znanja i iskustava među regionima“, poručila je šefica Sektora za visoko obrazovanje UNESCO organizacije Irena Rabreno.

Katedra za studije preduzetništva osnovana je 2006. godine u okviru UNITVIN programa Ujedinjenih nacija, koji je pokrenut s ciljem podsticanja obrazovanja, istraživanja i razmene nastavnika i istraživača. Predstavlja platformu za razmenu informacija u svim najvažnijim područjima nadležnosti Uneskoa.

Od osnivanja UNESCO katedra za studije preduzetništva Univerziteta u Novom Sadu (UCES) aktivno je bila uključena u promociju preduzetništva i preduzetničke kulture, kako na univerzitetu, tako i u široj zajednici. Usmerena je ka studentskom preduzetništvu, povezivanju univerziteta i privrede, podršci inovacijama. Takođe, pomaže, promoviše i aktivno učestvuje u grupama koje razvijaju žensko preduzetništvo, informaciono-komunikacione tehnologije i kreativne industrije. Učestvovala je u različitim međunarodnim projektima poput TEMPUS projekta HELP, koji se bavi unapređenjem partnerstava između univerziteta i privrede i projekta Erazmus za mlade preduzetnike, u okviru kojeg je za petnaest mladih preduzetnika obezbedila usavršavanje u inostranstvu.

Obrazovnu misiju UCES sprovodi kroz master studije “Preduzetništvo”, na koju se trenutno upisuje sedma generacija studenata. Do sada je studije odslušalo više od 70 polaznika. Studije se realizuju na engleskom i srpskom jeziku, i do danas su zadržale karakter regionalnih studija, sa predavačima iz Bosne i Hercegovine i Makedonije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga