Unapređivanje ekonomske saradnje Mađarske i Vojvodine

Interesovanje za ulaganje u poljoprivredu

05. feb 2014

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je danas sa delegacijom Mađarsko–srpskog poslovnog saveta i mađarskih privrednika o investiranju i ekonomskoj saradnji Vojvodine i Mađarske u oblasti privrede, poljoprivrede i banjskog turizma.

Delegaciju, sastavljenu od predstavnika sektora finansija, mašinogradnje, građevinarstva i nekretnina, predvodio je zamenik generalnog direktora OTP grupe Laslo Volf, koji je istakao da postoji poseban interes Mađarske za investicije u oblasti poljoprivredne proizvodnje u Vojvodini.

Sagovornici su se složili da saradnja između srpskih i mađarskih poslovnih ljudi treba da se odvija u “oba smera”, te da postoji i interes velikih srpskih poljoprivrednih proizvođača da investiraju u Mađarskoj.

Pajtić je rekao da je regionalno povezivanje važno, jer otvara put za zajednički pristup evropskim fondovima i podsetio da je Vojvodina i do sada imala uspešnu saradnju sa Mađarskom u okviru IPA programa prekogranične saradnje.

Najveća mađarska investicija u Srbiji do sada, ostvarena je u finansijskom sektoru sa ulaskom OTP banke na bankarsko tržište Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga