Umro autor serije Mućke

Izgubili smo najvećeg pisca komedija u zemlji, ali on nam ostavlja veliku zaostavštinu - dar da se smejemo.

24. apr 2011

Britanski pisac Džon Salivan, scenarista hit televizijske humorističke serije „Mućke“, umro je u 65. godini, u bolnici u Sariju gde se šest nedelja lečio od virusne upale pluća, javio je Bi-Bi-Si.

Dejvid Džejson, koji je u seriji grao Del Boja, izjavio je da je „očajan“ zbog gubitka prijatelja. „Izgubili smo najvećeg pisca komedija u zemlji, ali on nam ostavlja veliku zaostavštinu – dar da se smejemo“.

Nikolas Lindherst, koji je u „Mućkama“ igrao Delovog brata Rodnija, rekao je da je „šokiran“ i „duboko ožalošćen“ smrću „nesumnjivo“ najboljeg britanskog televizijskog pisca.

„Mućke“ čiji su glavni junaci braća Del i Rodni Troter koji uporno pokušavaju da se brzo obogate, redovno je proglašavana za najbolju britansku komediju. Prikazivana je od 1981. do 1991. a potom je snimljeno nekoliko prigodnih epizoda, za Božić.

Salivan je jednom prilikom za Rodnija iz „Mućki“ rekao da je „delimično kao on“ jer je i sam kao tinejdžer bio „naivni sanjar“. Za Del Boja je rekao da je mešavina mnogih likova koje je upoznao dok je 1970-ih radio kao prodavac polovnih automobila.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga