Umanjena odšteta koju Novi Sad treba da plati ATP “Vojvodina”

Iznos odštete koju Grad treba da isplati značajno smanjen

17. maj 2013

Vrhovni kasacioni sud preinačilo je presudu u sporu za naknadu štete između Autotransportnog preduzeća “Vojvodina” i Grada Novog Sada, pa je iznos odštete koju Grad treba da isplati značajno smanjen.

Nezvanično je potvrđeno iz gradskih vlasti da je ishod presude drastično smanjanje obeštećenja, te da će zvanične informacije biti dostupne tek kada tekst presude bude dostavljen gradu.

Advokat Ilije Devića, Emir Jašarević rekao je medijima da u ovom trenutku ne može detaljnije da komentariše odluku suda, jer još nije dobio presudu, te da zna samo ono što je objavljeno na internet portalu Privrednog apelacionog suda.

„Ja nisam dobio presudu Vrhovnog kasacionog suda i u ovom trenutku ne znam u kom delu i kom iznosu je presuda potvrđena, preinačena i ukinuta, pošto se na portalu može videti da je deo potvrđen, deo preinačen, a jedan deo je i ukinut“, kazao je Jašarević.

Pre ove sudske odluke desilo se odlaganje prinudne naplate više od 1,3 milijarde dinara sa pripadajućim kamatama od novosadske lokalne samouprave, jer prema presudi Privrednog suda Grad nije ispoštovao ugovor o izmeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja na novu stanicu.

Taj ugovor su 2006. godine potpisali gradonačelnica Maja Gojković i tadašnji većinski vlasnik ATP “Vojvodina” Ilija Dević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga