Ultranacionalista Torockai snimio preteći video upozorenja izbeglicama

Mađarska je loš izbor, a Asothalom je najgori izbor

18. sep 2015

Gradonačelnik pograničnog mesta Asothalom u Mađarskoj Laslo Torockai snimio je preteći video u kojem poručuje izbeglicama da, ako žele da stignu do Nemačke, Mađarska je loš izbor, a Asothalom je najgori izbor.

Torockai, kojem je u više navrata bio zabranjivan ulazak u Srbiju zbog ekstremističkog delovanja, na snimku upozorava i da se ilegalni prelazak granice, od sredine septembra, smatra zločinom, a da se zakonom zabranjuje i oštećivanje ograde.

Gradonačelnik pograničnog mesta je naveo i da se oba dela kažnjavaju zatvaranjem i višegodišnjom zabranom ulaska u Mađarsku.

„Ako ste ilegalni imigrant i želite da stignete u Nemačku, najkraći put je kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju“, poručio je Torockai.

On je na mesto gradonačelnika izabran sa liste ultradesničarske mađarske partije Jobik.

Bio je lider ekstremističkog mađarskog Omladinskog pokreta 64 županije, koji je MUP Srbije kraje 2005. godine okvalifikovalo kao ekstremističku organizaciju koja se zalaže za obnovu takozvane velike Mađarske.

Torockaiju je prvi put ulazak u Srbiju bio zabranjen na godinu dana 2004. godine, nakon tuče koju je izazvao na Paliću. Ulazak u Srbiju na dve godine bio mu je zabranjen takođe nakon tuče, ovaj put u centru Subotice, 2008. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga