Ultranacionalista Torockai se zalaže za podizanje ograde protiv azilanata

Torockai je bio lider Omladinskog pokreta 64 županije i u dva navrata mu je bio zabranjen ulaz u Srbiju

05. feb 2015

Gradonačelnik pograničnog mesta Asothalom u Mađarskoj Laslo Torockai, kojem je u više navrata bio zabranjivan ulazak u Srbiju zbog ekstremističkog delovanja, založio se za podizanje ograde na granici sa Srbijom, kako bi se sprečio ulazak azilanata koji stižu sa Kosova.

„Ako ne dođe do promene, postoji samo jedna mogućnost koja može da nam obezbedi sigurnost, to je podizanje ograde duž granice. To ne bi bila obična ograda, već kao i na meksičkoj granici. Mora ponovo da se uvede graničarska služba koja bi patrolirala pored ove ograde“, rekao je Torockai za Radio Slobodna Evropa.

On je na mesto gradonačelnika izabran sa liste ultradesničarske mađarske partije Jobik.

Torockai je bio lider ekstremističkog mađarskog Omladinskog pokreta 64 županije, koji je MUP Srbije kraje 2005. godine okvalifikovalo kao ekstremističku organizaciju koja se zalaže za obnovu takozvane velike Mađarske.

Torockaiju je prvi put ulazak u Srbiju bio zabranjen na godinu dana 2004. godine, nakon tuče koju je izazvao na Paliću. Ulazak u Srbiju na dve godine bio mu je zabranjen takođe nakon tuče, ovaj put u centru Subotice, 2008. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga