Ulice Novog Sada postaju operska pozornica tokom policijskog časa

Osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru Bella ciao

28. apr 2020

Opera Srpskog narodnog pozorišta organizovaće seriju mini koncerata u različitim delovima Novog Sada tokom policijskog časa za prvomajske praznike, saopštilo je danas Srpsko narodno pozorište.

Kako se navodi, osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije tokom vikenda izvešće polusatne koncerte na više lokacija u gradu, uz program popularne operske klasike i neizostavnu numeru Bella ciao.

„Za mnoge je kultura nešto sekundarno, ne od velike važnosti za zdravlje ili život. Ipak, mi ne verujemo da je tako i to nam je pokazalo iskustvo, ali i reakacije koje dobijamo iz celog sveta od početka pandemije“, izjavio je direktor opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Svi koncerti ujedno su i znak zahvalnosti za sve one koji su neumorno radili tokom policijskih časova i karantina, od medicinskih radnika, preko medija do pripadnika policije. Iz tog razloga, koncerti se i organizuju uz podršku Policijske uprave Novi Sad, piše u saopštenju.

Članovi orkestra i solisti su poručili da ne očekuju da će se sutra vratiti u sale, kao da se ništa nikada nije desilo, ali mogu da se vrate korenima pozorišta i muzike i pokažu publici da je pozorište i dalje tu.

Kocerti će svakog dana počinjati u 19 sati po sledećem rasporedu: Podbara (Stevana Milovanova), Novo Naselje (Uglao Bulevara Jovana Dučića i S. Jovanovića), Liman 4 (blizina Balzakove ulice), Bulevar oslobodjenja (Ugao sa Pap Pavla).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga