Ukupno 171 zaražen, policijski sat verovatno od 17 do pet sati ujutru

"Ovo jer nam je potrebno da možemo da preživimo"

21. mar 2020

U Srbiji je 171 osoba zaražena korona virusom, a 11 ili 12 obolelih je na respiratoru i u teškom su stanju, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Predložiću Vladi da se od sutra produži policijski sat i da traje od 17.00 do 5.00 ujutru“, rekao je Vučić, koji se pojavio sa zaštitnom maskom koju nije držao na ustima dok je govorio.

Najavio je da će, ukoliko bude potrebno, mera zabrane kretanja biti produžavana i da će nakon uvođenja zabrane kretanja od 17 časova, policijski čas početi u 13 sati, a da će na kraju trajati i 24 sata.

Vučić je pozvao građane da se disciplinuju, navodeći da je manjak discipline razlog za produženje policijskog sata.

„Molim ljude da razumeju da ovo ne radimo zato što je nekome potebno da tri sata duže sedi kući, već nam je potrebno da možemo da preživimo. U Italiji je juče 627 ljudi umrlo, danas u Americi gotovo 300, u Francuskoj 600, u Španiji 1.400 mrtvih“, kazao je Vučić.

Istakao je da će sredinom naredne nedelje apotekama u Srbiji biti dostupno po više od 1.300 hirurških maski i dodao da će biti „mnogo“ epidemioloških maski.

Najavio je da će u četvrtak stići 15 miliona maski, i da će biti prodavane u apotekama, a nakon toga, rekao je, stići će 35 miliona i 50 miliona maski.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa u svetu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga