Ukrajina negoduje zbog posete Poklonskaje Srbiji

"Ona koja poziva na rušenje teritorijalne celovitosti, na državnu izdaju, na kršenje osnovnih ljudskih prava i bespravna gonjenja, smatra se kod srpskih poslanika osobom za saradnju"

27. apr 2018

Ukrajinska ambasada u Beogradu oštro je negodovala zbog posete poslanice u Donjem domu ruske Dume, izabrane na izborima na Krimu i zamenice predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Državne Dume Ruske Federacije Natalije Poklonskaje Srbiji.

Iz Ukrajinske ambasade u Beogradu poručuju da se Poklonskaja nalazi na poternici ukrajinskog tužilaštva.

“Dakle, ona koja poziva na rušenje teritorijalne celovitosti, na državnu izdaju, na kršenje osnovnih ljudskih prava i bespravna gonjenja, smatra se kod srpskih poslanika osobom za saradnju. Šta će srpski narod naučiti od takve ličnosti? I što je najgore, kako će izgledati srpski narod u očima Ukrajinaca”, pitaju se u ambasadi Ukrajine, prenosi N1.

Ukrajinski ambasador dodaje i da očekuju da Vlade Srbije osudi susret sa Poklonskajom kom su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije.

Poklonskaja, koja je pod sancijama EU i SAD, u Skupštini Srbije sastala se 25. aprila u Beogradu sa članovima Odbora za dijasporu. Ona je u Srbiju došla na poziv lidera Dveri Boška Obradovića koji je prošle sedmice boravio na Krimu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga