Ukradeno šest kilometra provodnika u Vojvodini

U Zrenjaninu i Žablju nepoznati počinioci ukrali su više od šest kilometara bakarne užadi i provodnika s dalekovoda

27. nov 2012

U Zrenjaninu i Žablju nepoznati počinioci ukrali su više od šest kilometara bakarne užadi i provodnika s dalekovoda, čija vrednost se procenjuje na više od milion dinara, saopštila je Elektrovojvodina.

Kako se navodi, 24. novembra elektromonteri Elektrodistribucije Zrenjanin primetili su da na delu mreže u Novom Miloševu nedostaje 18 raspona bakarnog užeta ukupne dužine 3,5 kilometara.

Dalekovod na kojem se desila krađa je bio pod naponom, ali u takozvanom „praznom hodu“, pa potrošači nisu osetili poremećaj u snabdevanju električnom energijom.

Elektrovojvodina je saopštila da se 26. novembra desila još jedna krađa na mreži pogona Elektrodistribucije Novi Sad u Žablju, gde je ukradeno oko 2.700 metara bakarnog provodnika s visokonaponskog dalekovoda.

O krađama su odmah obaveštene nadležne Policijske uprave.

Elektrovojvodina je još jednom upozorila da izvršioci takvih dela dovode u pitanje i svoj život i živote onih koji se nalaze u neposrednoj blizini oštećenih objekata, ali i stabilnost prenosne mreže.

„Šteta koju lopovi prouzrokuju na mreži nije onolika koliko koštaju sekundarne sirovine u otkupnim stanicama, već je to deo opreme čiji delovi mnogo više koštaju i čija nabavka može da potraje i po nekoliko meseci“, navodi se u saopštenju.

Elektrovojvodina je uputila novi apel organima i institucijama da joj pomognu u borbi protiv krađe električne energije i delova elektroenergetske opreme.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga