- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Ukinuta optužnica protiv Dulića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je optužnicu protiv bivšeg ministra ekologije Olivera Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora „Putava Srbije“ Zorana Drobnjaka, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je danas iz tog suda.

„Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu, od 17. maja 2013. godine kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal podignuta protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka zbog postojanja sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja“, navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepeno rešenje doneto uz bitnu povredu krivičnog postupka, kao i da su razlozi iz obrazloženja prvostepenog rešenja nejasni „na šta se osnovano izjavljenim žalbama ukazuje, zbog čega se ukidanje ožalbenog rešenja pokazuje nužnim“, dodaje se u saopštenju.

„Drugim rečima, visina pribavljene koristi koja je, prema nalazu veštaka, iskazana na iznos od oko devet mioliona dinara, za sada nije na pouzdan način utvrđena imajući u vidu da nisu iskazani parametri na osnovu kojih je utvrđena ta vrednost, kao i u kojim pravnim aktima su ti parametri opredeljeni“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!