Uhapšeni meloletnici zbog napada u Temerinu

Policija je uhapsila i privela istražnom sudiji dvojicu maloletnih Temerinaca zbog jučerašnjeg napada na vršnjaka

27. sep 2011

Novosadska policija uhapsila je i privela istražnom sudiji dvojicu maloletnih Temerinaca N. P. i R. F. zbog sumnje da su naneli tešku telesnu povredu vršnjaku B. O. iz Gospodjinaca, saopštila je danas policija.

Kako se navodi, oni se sumnjiče da su juče, oko 15.30 u Temerinu, tukli rukama i nogama B. O. (16) i naneli mu teške telesne povrede nosa i šake. Bojan O. Pretučen je u parku kod Ekonomske škole.

Istražni sudija je nakon saslušanja obojici maloletnika odredio pritvor.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da ne želi da daje bilo kakav komentar povodom najnovijeg fizičkog obračuna srednjoškolaca u Temerinu, dok od Prosvetne inspekcije ne dobije izveštaj o tome.

„Dok ne dobijem nalaz Prosvetne inspekcije ostaću uzdržan po tom pitanju, jer ne želim da dajem bilo kakvu prevremenu ocenu o incidentu“, rekao je Obradović novinarima u Novom Sadu.

Nakon novog incidenta u Temerinu policija je pojačala kontrolu na području opštine Temerin da bi predupredila eventualne nove indicente.

„U Vojvodini je stanje bezbednosti u školama na veoma dobrom nivou. Zbog toga želim da saznam kakav je bio motiv za incident, pa ću tek onda dati komentar“, rekao je Obradović.

Najnoviji incident u Temerinu danas su osudili Ujedinjeni regioni Srbije (URS), uz ocenu da svako nasilje, bez obzira da li ima nacionalističku pozadinu ili ne, mora biti najstrože sankcionisano.

URS smatra da se ne sme dozvoliti da huligani, bez obzira da li pripadaju manjinskoj ili većinskoj zajednici, svoje ekstremističke ideje sprovedu u multietničkoj i multikonfesionalnoj Vojvodini.

Poovodom aktuelnih dogadjanja u Temerinu sutra će biti održana zajednička sednica Odbora za bezbednost i Odbora za međunacionalne odnose Skupštine Vojvodine, a predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši i zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić sastaće se  sa predstavnicima opštine Temerin, dirktorima škola i predstavnicima roditelja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga