- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Uhapšeni Bora Novaković, Petar Matijević i Vojislav Gajić

Pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili osam osoba zbog sumnje da su oštetili grad Novi Sad za oko 1,3 miliona evra. Među njima su i bivši gradonačelnik Novog Sada, direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, visoki funkcioner DS Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević. Uhapšen je i Vojislav Gajić, vlasnik „Aleksandar gradnje“. Među uhapšenima je i nekadašnji direktor „Aleksandar gradnje“ i sadašnji direktor Regionalnog centra Rajfajzen banke u Novom Sadu Zoran Ćulum.

Osumnjičeni su, tvrdi policija u svom saopštenju, svojim radnjama od 2007. do 2010. godine naneli štetu budžetu grada Novog Sada i Republike Srbije za oko milion i 300 hiljada evra (136.185.874 dinara), a DOO IM „Matijević“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko milion i 800 hiljada evra (192.388.567 dinara).

Đilas: Sve je to politika, očekujem hapšenja i u Beogradu

Povodom hapšenja u Vojvodini, predsednik DS Dragan Đilas je kazao da je „sve to politika“.

„Ne znam da li iko u Srbiji misli da su ta hapšenja opravdana. Na dan kada mene smenjuju, hapse (funkcionera DS) Boru Novakovića, čoveka koji sasvim sigurno nije umešan ni u kakva krivična dela. To će se sve dokazati“, rekao je Đilas.

„To je jedna politika koju očekujem i u Beogradu. Očekujem da se sad razmašu. Očekujem dalja hapšenja u Beogradu, mahanja papirima, aferama“, rekao je Đilas.

Upitan da li očekuje da i njega uhapse, Đilas je kazao da to ne očekuje jer zna da nema razloga za to, ali je dodao: „U ovakvim vremenima sve je moguće“.

(Agencije) 

Podelite ovu stranicu!