Uhapšen i Jožef Kasa

Izgleda da je poruka "novih" vlasti: svi kriminalci se nalaze u Vojvodini!

20. nov 2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su jutros privedene četiri osobe iz Subotice, među kojima i Jožef Kasa, zbog sumnje da su počinili malverzacije prilikom odobravanja i korišćenja sredstava Agrobanke.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je među privedenim i nekadašnji direktor subotičke filijale Agrobanke Jožef Kasa.

Upitan da li će to izazvati nove sukobe u Vojovodini na nacionalnoj osnovi, Dačić je rekao da ovde nije reč o pravima nacionalnih manjina, već o borbi protiv korupcije.

„Ovde nije bitno da li je Srbin, Mađar, Albanac ili Hrvat. Mi ne gladamo po nacionalnoj ili političkoj pripadnosti“, rekao je Dačić.

Kasa je bio direktor subotičke filijale Agrobanke od 2007. godine do juna 2010. godine.

Radio-televizija Srbije (RTS) prenela je da su, osim Kase, privedeni tadašnji zamenik direktora subotičke filijale Zoran Malešević, vlasnika preduzeća „Azohem“, „Mala Bosna“ i „Azotara Subotica“ Peđa Mališanović i sudski veštak Miomir Paovica.

Prema saznanjima RTS-a, oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja, na štetu Agrobanke, pribavili Mališanoviću imovinsku korist od preko 13 miliona evra.

Jožef Kasa je bivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i potpredsednik Vlade Zorana Đinđića.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga