Uhapšen gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević uhapšen je danas, potvrdio je novinarima ministar unutrašnjih poslo…

01. okt 2008

Gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević uhapšen je danas, potvrdio je novinarima ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Dačić je rekao da će tokom dana biti saopšteni detalji o akciji MUP-a koja je, kako je naveo, počela još pre njegovog izbora na mesto ministra. Nastavićemo akciju borbe protiv kriminala i nećemo gledati ko pripada kojoj političkoj stranci. Za nas nije bitno čiji je ko već da li ima elemenata krivičnog dela, kazao je Dačić.
Prema nezvaničnim informacijama iz MUP-a i zrenjaninske gradske uprave, uhapšeno je desetak osoba osumnjičenih za nameštanje tendera za izgradnju i malverzacije sa građevinskim zemljištem. Oni se terete za zločinačko udruživanje radi sticanja dobiti.
Pored Kneževića, kako saznaje agencija Beta, uhapšeni su i načelnik odelenja za urbanizam Nikola Halas, pokrajinski poslanik i predsednik Opštinskog odbora DS u Zrenjaninu Bratislav Tomić, direktor Turističke organizacije Zrenjanin Milan Milošev, advokat Đorđe Matić, načelnik Odelenja za finansije u Zrenjaninu David Dimkić, vlasnik Agencije za obezbeđenje Gvozden Uglješa Grgur i dvojica vlasnika privatnih firmi.
Knežević je, kako saznaje Beta, jutros došao na posao, a zatim je pred svedocima policiji dao izjavu. Nakon toga izdat je nalog za pretres njegovog stana i određeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati. Niko od čelnika zrenjaninske lokalne vlasti nije želeo da da bilo kakav, pa ni nezvaničan komentar o ovom događaju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga