Uhapšen funkcioner DS-a Borislav Novaković

Novaković je bivši direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju Novog Sada

28. nov 2014

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković uhapšen je jutros zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Kako javlja Radio-televizija Srbije (RTS), Novaković je uhapšen u Novom Sadu sa još tri osobe zbog sumnje da su oštetili budžet grada u iznosu od četiri miliona evra.

Novaković je bivši direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju Novog Sada, a uhapšeni su, takođe, radili u tom preduzeću i oni se sumnjiče da su na štetu grada Novog Sada pribavili imovinsku korist firmi DOO „Borovica transport“.

Novaković je danas u 11 sati u sedištu Demokratske stranke u Beogradu trebalo da drži konferenciju za medije.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je određena mera zadržavanja za četiri osobe koje su danas privedene u Novom Sadu zbog sumnje da su oštetile budžet grada za oko četiri miliona evra.

On je agenciji Beta rekao da je u Tužilaštvo policija danas privela bivšeg direktora Javnog preduzeća Zavod za izgradnju Novog Sada Borislava Novakovića, bivšu pomoćnicu direktora za opšte poslove Mirjanu Dejanović, bivšeg izvršnog direktora Zorana Bojovića i pomoćnicu direktora za finansije Draganu Živković.

Radisavljević je kazao da je protiv privedenih policija istovremeno podnela i krivičnu prijavu zbog sumnje da su u Zavodu prilikom izbora najpovoljnijeg ponuđača izgradnje Bulevara Evropa izvršili krivično delo službena zloupotreba položaja.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni bi danas trebalo da budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga